středa 28. října 2009

Je svátek a já se učím...

0 komentářů
teda měl bych...

Několik prvních písemek mám za sebou, bohužel ty těžší (Alespoň pro mě) teprve příjdou. Ekonomika příští týden se snad nějak zvládne, ale z matiky mám už docela hrůzu, a to je do písemky docela daleko. Ostatní předměty (ty informatické) si dávám na pohodu, a o to mě to štve ještě více, protože skončit na matice, by bylo smutné...

Prostě nepochopím, proč je na všech informatických školách matematika, vždyť to přece nemá absolutně nic společného... ale abych pravdu řekl, tak se matika učí asi na všech vysokých... No, asi je počítání polynomů a limit funkce velice důležité pro programování v céčku, grafiku nebo možná webdesign?


úterý 13. října 2009

První klip dokončen...

0 komentářů
Tak už jsem před pár dny dokončil svůj první hudební videoklip. Trvalo to až nečekaně dlouho, ale to hlavně protože jsem strašně línej. Celkově jsem se střihu věnoval asi pět dní. Klip nakonec není úplně celý, protože se poměry v kapele docela změnily (přibil další člen), takže už to není tak moc aktuální, proto se jedná jen o takovou dvouminutovou ukázku. Ale troufám, si tvrdit, že je to na můj první pokus o klip, a druhý pokus o video, navíc prakticky bez příprav, docela slušná práce. Takže můžete zkouknout:



Ps: Web kapely: http://schizmic.ic.cz/
Ps2: "Občas" trochu nesedí video a zvuk, ale snad se to dá přežít ;)

neděle 11. října 2009

Já pojištovákem?

4 komentářů
Asi před týdnem jsme se nechal ukecat na seminář od jedné firmy zabývající se zprostředkováním pojistných služeb, dal jsem něco přes dva litry. Teďka si říkate:"Ten mamlas jim na to skočil", taky jsem si to řikal, a nebojte, dokavaď se mi vklad nevrátí taky říkat budu, ale snad každý si todle musí jednou vyzkoušet, protože jinak mu lehce získáne peníze, budou připadat vždy lákavé, a tentokrát těch peněz nebylo zase tolik...

Včera jsem navštívil zakládní seminář v jednom hotelu. Na úvod jsem dostal složky, které obsahovaly knížku "Největší obchodník v Babylóně" (v prezentaci pak doporučovaly ještě Bohatý táta/chudý táta, ale tu už mám dávno přečtenou), dále pak propisku, časopis s rozhovory s lidma, kteří na tom vydělaly (:)) a samozřejmně materiály potřebné pro seminář, moje evidenční číslo a nakonec prázdnou přihlášku do kurzu...

Pak to začalo, vystvětlili nám rozdíly mezi aktivním a pasivním příjmem, hodně se věnovaly rezervám na stáří, osvětlili nám důchodovou reformu, a proč se vlastně musí udělat. A vlastně důvod proč si dělat rezervy, kam si je ukládat aby se nám co nejvíce z hodnotily atp. Pak následovalo vysvětlení jejich kombinačního programu (to jest, s kombinování všech možných věcí aby vynášely co nejvíce). Samozřejmě nám pověděli jak to funguje u nich ve firmě, nalákaly nás na možné další studium (existují už 14let a mají akreditaci od ministerstva školství ;)) a samozřejmně na možný další postup vyplňovaný odměnami...

To bylo vyplněno dobrou (i když né moc velkou) snídaní, obědem na který jsme měli jídlo, u kterého nevím název, zakončením dezertem jakým občas vídáte v televezi (něco malého uprostřed, a kolem cikcak omáčka) a nakonec raut, kde byly také samé dobré věci a ani jsem je všechny neochutnal, navíc jsme měli celej dne přístup k pitné vodě ;)

Celé to trvalo od devíti do pěti. Navíc už máme (s tím kdo mě tam přivedl) dohodnutou poradu, tak jsme zvědavej kam se to ještě vyvine a jestli to opravdu nebylo okno ;)

Pozn.: Já sám ještě žádnou smlouvu vyplnit nemůžu, ale funguje to tak že to vyplní ten nademnou tam písnu své osobní číslo a dostanu provizi, a on to samozřejmě taky nedělá zadarmo.

pátek 9. října 2009

3 týdny na vysoké

6 komentářů
Tak už jsou to tři týdny, co chodím na vysokou a proto bych chtěl sepsat mé dojmy. V porovnání se střední je to opravdu úplně něco jiného, nečekejte, že se Vám tady bude někdo nějak extra věnovat, a o nějaké oblibě taky nebude moc řeč, každý vyučující tady má stovky studentů… snad jen na cvičení na které se musí chodit (na přednášky ne) se probírají předměty ve dvaceti lidech, takže tam se vám občas rádi něco vysvětlí, no každopádně za dvě hodiny proberete zhruba tolik co na střední za tři měsíce.

Nemohly se rozhodnout, zda je lepší jako první učit strukturované programování (např. Pascal), nebo objektové (např. C++) a proto se učíme oba dva způsoby na jednou. Dále pak máme „základy výpočetní techniky“, kde se vlastně probírá Word, psaní seminárních prací, historie počítačů a v budoucnu práce se složkami a soubory, teoreticky i na Linuxu, takže to je v celku pohoda, na rozdíl od „Teoretické informatiky“, která spočívá v převádění vět do logických výroků a následného počítaní jedniček a nul. Dále máme „Podnikovou ekonomii“, ze které udělalo minulej rok zkoušku 21lidí z 96 (Myslím, jen můj obor), takže ačkoliv se zdá být jednoduchá, dá zabrat. Angličtina vypadá by měla být v klidu. No a jako poslední jsem si nechal předmět, se kterým jsem se neměl rád i na střední, a přesto že jsem z něho udělal přijímačky a na maturitu dostal za 2, mám z něho největší strach – Matematika, a to hlavně protože neumím počítat :)

A jak se mi tam vlastně líbí? Docela dost, navíc je moje fakulta „nově“ postavená, moderně vybavená ale i celej areál je fajn, protože je to vlastně takovej malej park, navíc není problém přejít do vedlejší fakt dost velké „zahrady“ plné stromů, kytiček, laviček, jezírek, pergol, trávy atp. Kolej mám taky dobrou, (nepředstavujte si to jako intr. Tady vás nikdo nehlídá a není problém odejít v sedum večer, vrátit se v sedum ráno, dvě hodinky si zdřímnout a pak hurá do školy) takže jediné na co si stěžuju je ta matika ;)