neděle 27. června 2010

Překvapení!

1 komentářů
Nakonec jsem udělal úplně, ale úplně všechno. Stálo to nějaké to úsilí a já mám před sebou nějaké to volno, ve kterém si snad moje nervy trochu odpočinou ;)

Ještě mám teď pár dní na vybrání předmětů příštího semestru... například Počítačovou grafiku, sítě, programovací techniky atp... úplně dobrovolně pak asi navrhování interieru v CADu (abych si rozšířil znalosti ze střední), sociální komunikaci (abych si zlepšil svou komunikaci) a zřejmě marketingovou komunikaci (protože mě marketing docela zaujal)... bohužel si dávám znovu Matematiku, protože jí stejně musím udělat, a nemá zase smysl udělat všechno ostatní a pak skončit... a nakonec Podnikovou ekonomiku, které se ale vůbec nebojím, protože jsem ji nedal, jen proto, že jsem jí flákal ;)

Takže tento víkend byl hodně odpočinkový páč jsem doma (zrovna grilujeme) a hned zítra jedu zase do Brna a proto se chci vrhnout na rozpracované projekty. O některých snad brzy uslyšíte na nějakém vývojářském fóru a o jiných neherních asi zde ;)

Samozřejmně si chci vydělat nějakou tu korunu, proto v létě zůstávám v Brně, páč zde bych mohl leda-tak někde otročit na poli a do toho se mi už moc nechce (kdo to někdy dělal tak ví)... a samozřejmě bych chtěl podniknout nějaký výlet a celkově si prázdniny užít ;)

Volnu ZDAR!

neděle 13. června 2010

Zkoušky, ble...

5 komentářů

Je to bohužel smutný, ale fakulta na, které studuji se rozhodla, že bude mít o dva-tři týdny kratší zkouškové než všechny ostatní, čehož jsem si bohužel všiml trošku pozdě... a protože se zkoušky navzájem kryjí mám na některé dost omezený počet pokusů.. například zítra první a poslední zároveň z Aplikačního programové vybavení (Php, Mysql a css), což docela ignoruju, a raději se věnuji Audiovizuální komunikaci (chci A) a poslednímu pokusu o Operační systémy (chyběli mi jen 4ři body), které na podruhé a naposled musím udělat, dále mi zbývají snad dva pokusy na Výpočetní Techniku dva, která se ale odvíjí od Excellu, který jsem už dvakrát nedal, a na jehož splnění mám poslední šanci zítra... což je smutné hlavně proto, že se zadaní mění od banálních k pekelně obtížným a minule mi to "prý" uteklo o pouhý bod, i když jsem přesvědčen, že jsem měl minimálně tři navíc.. jenže bohužel mi nebylo dovoleno si test prohlédnout... Pak mi zbývá c++, u něhož je pro mě ostudou, že budu mít hroznou známku, protože jsem ho přes semestr, bohužel ani nevím proč, docela flákal a nasbíral strašně málo bodů - tzn. teď jich potřebuji dost, což bohužel zamezuje dobrou známku...

Vlastně jsem zatím udělal jen angličtinu a marketing, což znamená, že mám jen 8kreditů z 22potřebných..

Takže musím udělat tři předměty, ideálně by pak byly alespoň 4ři... držte mi palce... nebo dopadnu jak Edgar...


sobota 5. června 2010

Fotky zadarmo a legálně?

0 komentářů

Možná se vám už někdy stalo, že jste potřebovaly nějakou fotku, nebo jste si jen tak pro radost chtěli s nějakou pohrát v grafickém editoru. Jenže ani jedna z vašich fotek nevyhovovala a sami nemáte možnost některé věci prostě vyfotit - Mrakodrapy, tropický ostrov, vrtulník...

A od toho jsou tzv. fotobanky, kde si můžete potřebné obrázky zakoupit, některé však nabízejí i databázi free obrázků, např. www.photoxpress.com

Kde po registraci získáte možnost stáhnout si jednu free fotku denně, když se přidáte na facebook, dostane další čtyři, a po vyplnění osobních údajů ještě pět... Pokud se vám to zdá málo, můžete si předplatit Premium účet, čím získáte možnost stáhnout si Premium fotky. Mě osobně stačí pět fotek denně, protože si je pak, vždy pečlivě prohlídnu a poctivě vybýrám, kdybych mohl stahovat jednu za druhou, měl bych akorát zaplněný disk nikdy nepoužitími obrázky.