neděle 29. srpna 2010

Natalia Sadness a debilita lidstva

1 komentářů
Nejspíše jste o ní slyšeli, obyčejná holka, která si psala svůj růžový blogísek, jako stovky dalších, jenže jednoho dne natočila video... a dál to znáte... jenže teď se nebudu věnovat ani tak jí, jako dementům, co chodí na její blog psát zprávy tohoto typu:

"Ty krávo blbá, nikoho nezajímáš! Zalez."
A to je jen jemná ukázka, toho co posílají.

Může mi někdo vysvětlit, proč člověk navštěvuje blog někoho, kdo ho vůbec nezajímá a ještě má potřebu na něm nechávat komentáře? A může mi někdo vysvětlit, z jakého důvodu jsou takových lidí stovky? Proč to samé nikdo nechodí psát na můj blog? Přece je taky nezajímám. Nebo snad ano a vyjadřují to tím, že se sem nechodí? Je to velice podobně dementní jako u lidí co nenávidí Microsoft, ale na otázku:"Používáš Win?" odpovídají "Ano." Dává takové jednání smysl? ne. Tedy pokud nemá nějaký záměr - např. snaha o získání pozornosti.

Ano, je to tak! Většina těchto lidí se na sebe snaží upoutat, protože nejsou absolutně ničím zajímaví, nedaří se jim a tak se snaží přiživit na někom jiném (a tím mu paradoxně zvýšit slávu) a tak vznikají různé parodie, lidé se u nich skvěle baví, rozesílají si je, ale to, že jsou mnohdy debilnější než originál, už je nezajímá. Hlavně, že se někomu vysmějí.

Ano jsou lidé, které patnáctiletá holka opravdu nezajímá, ale ti určitě nechodí na její blog, netočí parodie a nezakládají antifacebuky...

Doporučuji se mrknout na tento její rozhovor s Rudou s Ostravy, ve kterém dostala obálku s otázkami a ihned na ně odpovídá a některé jsou fakt drsné... Přesto se drží... Takže já ji fandím a doufám, že si nečekanou slávu užije a třebas i nějak smysluplně využije ;)

Ps: podobný článek jsem měl v plánu už při kauze Luštěla, ale tentokrát jsem to opravdu udělal ;)

pondělí 23. srpna 2010

Můj druhý videoklip - Město

3 komentářů
Takže, dnes byl oficiálně zveřejněn můj druhý videoklip, tentokrát pro kapelku Experiment Homo Sapiens. Z počátku to měla být jen rychlovka, ale nakonec se to protáhlo snad na více jak půl roku :D

Nejsem z něho moc nadšen, i když možná je to tím, že už jsem ho viděl snad tisíckrát... protože kapele se líbí, u zkoušky (kde jsem prezentoval nehotovou verzi s rozjetým zvukem) se také líbil, a na malé předváděčce včera jsem také sklidil kladné ohlasy, a dnes na facebooku...

Hlavně jsem nespokojen z toho, že ne všechny záběry jsou mé... a některé bych vyměnil, ale protože se mi dvakrát/třikrát vymazala z projektu většina a souborů, a protože si program ukládal pod kódovým označením (takže nestačilo je nahrát znovu) jsem je ve videu nakonec nechal. Ale všichni ostatní jsou zatím spokojeni, z čehož mám radost... takže zde:

čtvrtek 19. srpna 2010

Zachraňte pralesy - vyhledáváním!

4 komentářů
Původně jsem chtěl napsat o tom, jak si změnit naprosto nepoužitelnou klávesu "Caps lock" na přepínání klávesnice, což by, alespoň nám programujícím (nebo aspoň mě) trošku pomohlo, ale po dlouhém snažení, můj capslock píše středník. Netuším jak k tomu přišel, ale je to tak... kdybyste někdo věděl jak tuto věc vyřešit, tak pískněte... ale teď k té druhé věci.

Napadlo Vás někdy kolik asi tak Google vydělá za každé jeho použití? Mě tedy ne, ale nějaké ekology ano, a proto vytvořili vyhledávač jehož 80% zisků dávají na záchranu pralesů... což dělá cirka 2m na jedno použití... tedy tvrdí to. Tady máte videjko:

Vyhledávání funguje normálně. Všechno co jsem zkoušel, bylo v seznamu na stejném, nebo podobném místě jako v Google, takže problémové není. Jen ty obrázky tam bohužel chybí...

Edit: Tak tedy ne všechno to najde.. s takovým "melo death wiki" to mělo trošku problém, kdežto G. správně zobrazil na prvním místě wikinu s českou stránku o tématu ;)

Podle mě je to fajn nápad, a je škoda, že s tím nepřišel sám velký Google... Co si o tom myslíte vy? Je to jen nějaká snaha o větší zisky firmy, nebo to skutečně funguje?

Link: http://ecosia.org/

pondělí 16. srpna 2010

Dealextreme - obchod snů?

13 komentářů
Možná, že jste už o něm také slyšeli - internetový obchod, s opravdu velkou nabídkou nejrůznější zboží, které vám pošlou přes celý svět zadarmo... rozuměj bez poštovného. A to i v případě, že předmět stojí méně než jeden dolar. Divné co? Ale opravdu to funguje!

Sám jsem se o k obchodu dostal, když jsem sháněl levný telefon, s velkým dotykovým displeyem na volání, smsky a čtení knih... Dlouze, jsem lítal po aukru... protože platit třeba 10k za něco co nepotřebuji, se mi nechtělo... jenže, jednoho dne jsem tam uviděl tabletPC.. a bylo rozhodnuto.. takže dnes mi jako mobil slouží Siemens s55 v dosti rozloženém stavu... Tablet jsem objednal právě z DX.com, a to už prvního července... nutno říct, že ho odeslaly až v sobotu 7.8... tedy o 37dní později.. v úterý jsem ho měl doma..

Tzn. nějakých 40dní, (byl jsem už nervozní, protože jsem dostal i několik zpráv o zabalení atp.) ale vysvětluji si to tím, že byl o tento tablet velký zájem, protože byl nový, a jen za pár dolarů navíc nabízel prakticky dvojnásobný výkon, než ty současné... více o něm, ale až jindy ;)

Takže to tak zřejmě neprobíhá vždy, dokonce jsem četl, že někomu dorazil balík i týden po objednání...

Nabídka je opravdu široká, od blbostiček do usb, kuchyňských potřeb, mobilů, obalů, až po vrtulníky... však, se zkuste mrknout sami: www.dealextreme.com

Já sám, si tam asi určitě zase někdy něco objednám ;)

pondělí 2. srpna 2010

Toy Story 3 a Vrahouni

2 komentářů

A máme tady třetí "představovací" článek v řadě...

Toy Story 3
Všude byla k vidění různá chvála, tak proč si nezajít na pohádku, jejíž předcházející díly si pamatuji z dětství... a docela se mi líbila, hlavně ta část pro dospělejší publikum s pojena s diktátorstvím, obětovaní některých jedinců pro dobro jiných atp.. na skládce jsem měl dokonce i slzy na krajíčku (já sem strašně citlivej ;) ), ale úplný závěr (Andy-ho loučení s hračkami) byl strašně přehnanej, dlouhej, a trochu zkazil můj dojem... Ale jinak to bylo fajn, i animace mi přišla hodně dobrá ;)

Vrahouni
Na tento film jsem šel hnedka po TS3, a vůbec jsem nevěděl o co jde... vtipný začátek v letadle napovídal, že půjde o romatickou komedii, a docela se trefil... jen jsem ještě nikdy v romantické komedii neviděl tolik akce (a detail na jelení parohy prorvané skrz něčí břicho). Prostě mě to fakt překvapilo a dobře pobavilo, snad jen to vyvrcholení zápletky, bylo trošku přitažené za vlasy... ale dojem nepokazilo... možná, že kdybych si o filmu něco zjišťoval, byl by můj dojem jiný (na csfd, je to docela strhaný) a nejspíše bych na to nešel... ale takto můžu jen doporučit ;)