středa 27. října 2010

Rozvraceč komunity??? Opravdu jsem tak hroznej?

5 komentářů
Je to tak poslední dobou se na webu docela často setkávám s kritikou mé osoby... beru, že se někteří jedinci nedokážou smířit s tím, že všechny projekty nechválím ale naopak upozorňuji na chyby.... to jsem přecházel s lehkým humorem... páč když je obrázek hnusný a absolutně se nehodí ke zbytku, tak to prostě napíšu... proč to dělám? Protože chci aby si to tvůrce uvědomil a vylepšil to, když to nikdo jiný neřekne... Proč? Protože si myslím, že od toho vývojářské komunity jsou... ale teď jsem se dozvěděl, že jsem nějaký rozvraceč komunit, že nic nedělám a jsem neschopný...

Opravdu mé mnohaleté psaní návodů, pomáhání lidem na fóru, e-mailu, návštěvní knize na mém webu a poslední dobou na ICQ... na které si najdu čas i když mám spoustu důležitějších věcí, vede k rozvracení komunity?

Nebo to, že se poctivě účastním všech soutěží? I když na to nemám náladu, a nebaví mě to... vždy to dodělám, když se přihlásím... proč? Protože když něco napíši/řeknu snažím se to dodržet i za cenu mého utrpení a to ve virtuálním i skutečném životě...

Opravdu jsem neschopný, když se po nějakých šesti letech tvorby rozhodnu, že už mě nebaví dělat úplně vše a chci si to zkusit v týmu?

Opravdu je otázka:"Zkusil bys teda udělat pár levelů? Když jsi psal, že bys na to mohl mít čas", snaha ukousnout celou ruku?

Ano, opravdu mě přešla chuť cokoliv dalšího dělat...

úterý 12. října 2010

Troška těch seriálů neuškodí...

2 komentářů
Určitě se taky na nějaké díváte, jsou lidé, kteří jsou schopní sjet celou serii během jednoho dne, ale to mě spíše otravuje a proto si seriály poctivě dávkuju. Třeba i s půl nitroočními přestávkami. Teď bych vám chtěl jen nějaké představit, a protože o Futuramě, Big Bangu, It crowd.. a takových nemá moc cenu psát, zaměřím se na ty netradičnější.

Burn notice
Jo, tak tento agentskej seriál sleduju určitě už díl jak rok, spíše dva. Na první díl jsem se podíval, protože v tom hraje Bruce Campbell(Pro neznalé např. Evil dead, Xena, Bubba ho-tep...) a docela mě zaujal. Pojednává o agentovy, kterého agentura vyhodí uprostřed mise, takže najednou ztratí všechny své kontakty... podaří se mu dostat do rodného Miami... Jmenuje se Mike a protože je strašný dobrák, tak v každém díle někomu pomůže, a navíc řeší svůj problém... samozřejmě je příběh čím dál složitější a propracovanější, stejně jako je každý díl a série lepší (a podle počtu výbuchů i dražší), než ta předchozí, proto je škoda vzdát to po prvních pár pomalejších dílech. ;)


Modern Family
Vcelku nový americký rodinný seriálek, na kterém nebylo nicmoc zajímavého, jen tam hraje El Bunda, takže jsem zkusil... A jak se nedívám na mnoho dílů naráz, zde jsem to porušil a první sérii jsem sjel relativně rychle... Každý díl trvá příjemných dvacet minut, které mi i na podruhé zlepší náladu.. mnohdy se zasměji i nahlas.

Father Ted
je taková starší sranda od tvůrce It Crowd, vlastně jeho prvotina... pojednává o třech kněžích na zapadlém ostrůvku v irsku, kde se vlastně nic neděje, jen je to strašná sranda... pokud tedy nejste fanatičtí křestané. Dokonce má i dabing od Perla Group, který sice není zrovna profesionální ale je dostatečně vtipný. Seriál má sice jen dvě série, ale naštěstí mi ještě pár dílů zbývá...
A další, které si nechám na jindy... a na jaký seriál jsem momentálně čekám? Na "The Walking dead", který by se měl začít vysílat již brzy. Je podle stejnojmeného úspěšného komiksu, od kterého jsem přečetl celý jeden díl! Ne, že by to bylo špatné, ale teď jsem rád, že jsem toho nechal, neb se seriál, který režíruje scénárista a režisér Frank Darabont, který nám přinesl film Vykoupení z věznice Shawshank, takže jsem zvědavý jak si poradí se zombie tématikou.

sobota 9. října 2010

Tři týdny druhákem...

0 komentářů
Tak předně řeknu, že matiku stále nemám rád a pořád se mi zní dělá zle, i když na podruhé se jí věnuji i ve volném čase, a mám pocit, že jsem některé věci už i pochopil. Podobné je to i s podnikovou ekonomií, kterou si na podruhé zatím docela dávám, ale raději se přesunu k novinkám...

Tím jsou pro mě počítačové sítě, protože v těch jsem měl docela zmatek, ale už se v nich začínám orientovat, jen ty desítky protokolů mi lezou krkem. Programovací techniky, jsou naopak docela v pohodě - v rámci toho, že by to měl být jeden z nejtěších předmětů, alespoň jak jsou prezentovány mezi studenty... momentálně mám např. za úkol vzít binárku bmp souboru a napsat program, který z těch jedniček a nul vytáhne rozlišení... Odborná angličtina je prostě odborná angličtina takže AI, OS, Sítě, programování atp. každou hodinu jiné téma - u zkoušky se pak tradičně losuje... Zajímavým předmětem jsem očekával počítačovou grafiku, přednáška fajn, ale cvičení mi přišlo pro lidi, kteří nikdy nic takového nedělaly - takto uděláme čtvereček :D ale kvůli různým problémům jsme zatím měli bohužel jen jedno, takže ještě nemůžu soudit - děláme vector, pak rastr, třidéčko a nakonec fractaly. A nakonec se přesunu k těm plně dobrovolným jako například Sociální komunikace a rétorika, který je docela zajimavý, nějaká ta teorie, cvičení a nakonec i dělání prezentací před ostatníma - je to takový odpočinkový předmět, ale myslím že fakt člověku něco dá a nakonec tu máme Marketingovou komunikaci, která je taky dobrá, posledně jsme probíraly corporate identity, loga, barvy a samožřejmně také komunikujeme a děláme na různých projektech.Takže po stránce volby předmětu jsem spokojen, tři lehčí a pět těžších je myslím dobrá kombinace. Co mě ale štve jsou prváci, je jich jak hub po dešti... všude tlačenice, všude není kam sednou, ale nejhorší je to na přednáškách, zvlášť když kolem vás (před i vedle) sedí pět lidí, kteří si celou dobu povídají, surfují na netu a řeší kdovíjaké kraviny a na přednášku se ani nepodívají... může mi někdo vysvětlit proč tam vlastně jsou? Jasně, jejich věc, ale mě to jejich otáčení, přeposílání netbooku - "Jé podívej se na to!" docela rušilo... ale moje chyba, že chodím na předměty s prvákama.. ale stejně se těším na další semestr, až bude zase klid... :)