sobota 8. ledna 2011

Nolanův temný počátek

15 komentářů


Christopher Nolan má jen výborné filmy, alespoň by se to mohlo jevit podle jeho profilu na csfd. Já jsem viděl jen čtyři o první Insomnii se jen zmínim, protože jsem před chvíli ani pořádně netušil, že to natočil on, každopádně je to takový film, o němž vím, že jsem ho několikrát viděl, ale nepamatuju si ani název, takže bych bez přečtení obsahu nebo zhlédnutí obrázku vůbec nevěděl – ode dneška teda už ano, jestli to zase nezapomenu.

Druhým je pak Batman Začíná, u kterého jsem si pár minutek zdříml a vzpomínám si jen, že tam nějaká banda nindžů z tibetu chtěla z nějakého nesmyslného důvodu otrávit vodovod na druhém konci světa a hrál tam Cilien Murphy.

Třetí je vele-slavný Temný rytíř, u kterého jsem si opět pospal… Jediná nějak zajímavá scéna je asi ta v bance, kdy se postupně všichni postřílejí a zůstane jen z nějakého důvodu extra úžasný a zajímavý Joker… co na něm bylo super? Jo a ještě se tam ukázal Cilien a super auto tam jezdilo po střeše.

No a nakonec k tomu poslednímu, jenž vyšel teprve nedávno a vyvolal opět velký rozruch. Trailer nebyl špatný a tak jsem nějak měl v plánu film navštívit v kině… bohužel, nebo možná bohudík to nevyšlo. Film začíná zajímavou scénou, ale z totálně promrhaného potenciálu, protože obsahuje hloupý střih, jenž Vám okamžitě prozradí, že je to celé jen sen. Mnohonásobně působivější by byla scéna v „kuse“ s následným probuzením ve vaně a tou bitkou… následovala scéna s nabídnutím práce, která byla asi udělaná, aby diváka zmátla – vlastně jako celej film. Následuje neoriginální klasika s hledáním nového parťaka a příprava velké akce – nutno říct, že scéna kde Ellen vyrábí tunely atp., byla zajímavá. Někdy teď jsem odpadnul do vlastního snu, nebo to bylo už před tím? Nevím. Každopádně jsem se probudil a naprosto bez problému se znovu zařadil do děje… Znovu se objevil Cilian následovaly akční scény, spojené se skákáním do dalších snů a pak to všechno bouchlo. A ten ultra vychvalovaný konec, kdy nevíme, zda se mu to jen zdálo nebo ne? Vždyť jsme to v podobných obměnách viděly už tolikrát

Nejlepší film na světě? Nejlepší film roku? Dobrý film? Ano, třetí možnost by mohla sedět, protože Inception nám předkládá dobře zpracovanou akci, s pár originálními nápady, dobrými herci, zabalené v mnohdy zbytečně (a schválně) matoucím obalu, aby si diváci mohli říct, jak že to vlastně není geniální… není ;)

Mnohokrát zmíněný Cilian Murphy ;)

sobota 1. ledna 2011

a štastnej novej rok...

0 komentářů
tak už nám ty vánoce svátky klidu končí... Během nich jsem prakticky nic nějak užitečného/nutného neudělal, teda udělal a to vánoční speciál Quite. Dokonce ani na psaní emailů jsem si čas neudělal a o učení raději ani nebudu psát... Spíše jsem se jen tak povaloval, navštěvoval, jedl, odpočíval, sledoval filmy, flákal se a vlastně všechno úspěšně odkládal na další den až se mi toho nakupila pekelná hromádka, takže se v právě probíhajícím zkouškové období určitě nudit nebudu. Kapr byl fajn. Dárky byly fajn. Silvestr jsem si již tradičně vychutnával v teple domova... Nu což, nebudu vás nudit a jednotlivá témata o kterých jsem toužil napsat rozložím do několika následujících článků, nebo je přidám k těm desítkám nikdy nedopsaných... zatím nevím ;)

Tak mi zbývá už jen popřát všem čtenářům vše nejlepší do následujícího roku.