pondělí 7. ledna 2013

Dva moc hezké dokumenty

2 komentářů
Pokud nemáte nic proti poučení, přírodě a krásným záběrům na rozmanité krajiny, tak se určitě podívejte na zbytek tohoto článku.


EARTH
Prvním dokumentem je Earth, který sleduje život na zemi od prosince do prosince a to postupně od severu k jihu. Dozvíte se mnoho zajímavostí, podíváte se na spoustu roztomilých zvířátek a uvidíte rozmanitost krajiny naší planety.

HOME
Druhý dokument je na první pohled podobný, ale místo zvířátkům se věnuje lidem a tomu, jak mění tvář naší planety, dozvíte se také spoustu zajímavostí o stavu lidstva, životu na různých místech a na závěr pár pohledů do možné budoucnosti. 


Mě se oba filmy opravdu líbili a u některých záběrů jsem opravdu tajil dech, ale nesmím zapomenout zmínit  že jsou oba dva ekologicky zaměřené, takže pokud Vám zmínka o globálním oteplování způsobuje nervové problémy - měli byste se jim vyhnout. ;)

Viděli jste? Máte na ně nějaký názor? 
Nevěříte na vliv lidstva na oteplování planety a vymírání živočišných druhů?

sobota 5. ledna 2013

Snowman in the woods

4 komentářů
Přes vánoční svátky jsem se rozhodl vložit pár hodin do vývoje hry, oslovil jsem tedy v kolegy v týmu a pustili jsme se do práce. Vznikla malá hříčka Snowman in the woods, která se nakonec usadila na druhém místě zimní soutěže velkého chytráka. Ptáte se, o co ve hře jde?

Hrajete za mladého a statného hrdinu, který se rozhodl vyrazit do hlubokých lesů stavět sněhuláky! Přičemž se mu do cesty staví ukrutný mráz a chlupatá lesní monstra! Troufnete si postavit všech sedm sněhuláků?

Kdo na hře pracoval?
Firejs, Gamedesign, Program
Play3r, Grafika, Test
Shotec, Hudba

Jak hra vypadá?

A ještě před odkazem na stažení, bych chtěl poděkovat svým kolegům, za to, že se rozhodli mi pomoci dělat lepší hry ;)

-> Stáhnout <-

středa 2. ledna 2013

Nový rok, nová dobrodružství

2 komentářů
Včerejšího odpoledne jsem si oblékl nové sako, obul nové polobotky, nasadil nový baťůžek a vyrazil vstříc novému roku, kterýžto mě zavedl s novými jízdními řády do neznámých temných koutů našeho světa...

Namístě by jistě bylo shrnout předcházející rok, ale moc se tím zabývat nehodlám, přecejen si to tady v případě zájmu můžete přečíst, ale pár zajímavostí asi nakonec stejně vypíchnu.

Byl jsem pod stanem a dokonce dvakrát, což bylo naposled v mém raném dětství a líbilo se mi to. Pořádal jsem jednu pěknou literární soutěž a napsal pár povídek. Udělal jsem minimálně jednu videohru, do které jsem pořádně zapojil celý tým. Natočil jsem, mimo jiné, videoklip který se líbil pár lidem v Norsku i Kanadě, začal se učil švédsky a párkrát vyrazil mezi lidi... Mimo veselých událostí se samozřejmě objevilo pár nepříjemností, ale ty myslím nestojí za vzpomínání. ;)

Ponese se nový rok v dobrodružném, veselém či romantickém duchu? Nemůžu s jistotou říct, ale určitě budu dál pracovat na svých cílech, snech a osobním rozvoji.

Takže se budu dál snažil pravidelně cvičit, zdravěji jíst, rozvíjet své znalosti a schopnosti, tvořit a snad i více než doposud vyrážet za kulturou, začít poznávat nové kraje a samozřejmě i lidi ;)

A co vy? Chtěli byste něco změnit, nebo jste spokojení s aktuálním stavem Vašeho života?