neděle 31. března 2013

První brněnský zombie walk

1 komentářů
Byl jsem tam a bylo to docela fajn, co víc k tomu říci?

Tak snad trochu těch stížností.
Byla zima, byla docela tma a všechno to začalo o více než půl hodiny později až to vypadalo, že nás autoři chtějí nechat pěkně vymrznout.

Teď trochu pozitiv.
I přes zimu se sešlo opravdu dost lidí, na facebooku přihlášených 900 plus tisíc možno příchozích to určitě nebylo, ale znáte přihlášené a možno příchozí z facebooku, že ano. Dle oficiálních zdrojů je odhad na 450 hnijících nechutných krvácejících strašidelných zombíků. Takže atmosféra byla příjemná a snad nakonec oceňuji i zvolenou večerní hodinu.

A celé to proběhlo bez nějakých konfliktů a navíc to byla sranda.

Tak přidám pár videí a obrázků, které nejsou z mé produkce, ale možná mě na nich uvidíte (spíše ale ne :D):
http://www.youtube.com/watch?v=VbwYuZAR7Mk
http://www.youtube.com/watch?v=RkvzRCaGEkQ
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.447539121990869.1073741827.290368064374643&type=1
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.447397048674371.1073741836.126887010725378&type=1
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.236381249836529.1073741826.199847613489893&type=1
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.625733414107868.1073741825.100000136466731&type=1
http://cestovatelhanka.rajce.idnes.cz/Zombie_walk_Brno/

Byly jste? Chtěli byste být? Připadá Vám to zvracené, nechutné a podtrhující dnešní mizernou dobu? Dejte vědět. 

pondělí 25. března 2013

Máme novou krevetu! Hurá!

1 komentářů
Kreveta.net je vývojářský server, jenž vznikl někdy na začátku roku 2010 jako místo, kde si lidé budou pomáhat, komentovat cizí projekty a vůbec řešit vše okolo kreativní tvorby her. Leč osud tomu nepřál a mimo pár jedinců (včetně mě) se ze skvělého místa stal pravý opak, většina návštěvníků zvolila formu:"Tady je můj úžasný projekt tak mi k němu pište ale já na vás ostatní kašlu." 

Dnes se však kreveta díky Likandrovi změnila. Já se pochopitelně ihned zapojil do jejího budování, ale jsem moc zvědav jak k tomu přistoupí ostatní - zapojí se? Nebo se budou dále plácat jen na svém písečku? Uvidíme, ale já rozhodně popřeji nové krevetě vše nejlepší. 




pátek 22. března 2013

Vlastní kniha o programování

5 komentářů

Někteří pamětníci si možná vzpomenou, že jsem před pár lety psal výukový seriál o C++ pro vývojářský server kreveta.net. Tehdy jsem to snad započal jako takové opakování základů při přípravě na zkoušku, postupně jsem to ale začal rozepisovat do knihy takže jsem měl brzy mnohem více materiálu než bylo publikováno na webu. Bohužel a už nevím proč (asi, že jsem zkoušku udělal) jsem to pak odložil a už se k tomu nevrátil. 

Před nějakou dobou mě však kontaktoval kamarád s tím, že by se chtěl naučit programovat. Tak jsem pro něj začal připravovat přednášky, materiály na samostudium a samozřejmě i domácí úkoly. Brzy mě napadlo, že bych mohl vytáhnout něco z té mé knihy... a následoval nápad, že bych mohl vytáhnout kostlivce ze skříně a projekt dokončit. 

Za poslední dva dny jsem toho tedy dost přepracoval, přepsal a upravil a ačkoliv zatím nemám ani třetinu původního obsahu, myslím, že je to na lepší cestě než to bylo před dvěma lety - možná, že je to takové dospělejší, odladěnější... takže i výsledek snad bude stát za to. 

A proč to píši sem? Snad aby mě to motivovalo to skutečně dokončit, i když mě čeká ještě dlouhá cesta. 

čtvrtek 14. března 2013

Google Reader končí!? Proč?

7 komentářů
Právě jsem se dozvěděl nemilou zprávu a to že Google již brzy natvrdo vypne jednu jeho skvělou službu, která mi za posledních pár let ušetřila spoustu času, které jsem předtím trávil bezcílným prohledáváním webů. Díky němu mi stačilo při chuti si něco zajímavé přečíst čtečku jen otevřít a okamžitě jsem viděl co se děje ve světě počítačů, filmů, podnikání, blogů a knih, bez toho aniž bych musel všechny ty stránky otevírat ručně a strávit tak dlouhé hodiny. Díky němu mi stačilo si jen prohlídnou novinky a rozkliknout si pár nadpisů, které mě opravdu zaujali ať už večer u počítače nebo ve škole na tabletu. 

Vím, že podobných čteček jsou desítky dalších a pár jsem jich zkutečně zkoušel, ale bohužel mě žádná jiná příliš nezaujala... proto mi vypnutí této služby bude vadit, i když chápu, že jí Google udržuje naživu už od roku 2005 a přitom v ní nejsou žádné reklamy, žádná možnost nějakého zisku... ale je mi z toho smutno.

Co vy? Používáte GReader? Nebo jinou čtečku?

úterý 12. března 2013

Bídnici a Nespoutaný Django

5 komentářů
Aby tady nestálá řeč, a protože se mi nechce zrovna povídat o shánění práce, studiu, copywritingu, programování a dalších věcech, tak se Vám alespoň pokusím zprostředkovat mé dojmy ze dvou filmů, které jsem měl tu čest v době nedávné zhlédnout v kině.

Bídnici


Moc jsem netušil do čeho jdu, jen že se tam asi bude zpívat a hlavním hrdinou bude nějaký pán co ukradl chleba. Fanda muzikálů opravdu nejsem a po viděni několika dílů High School Musical a podobných, kde běží "děj" a pak lidé začnou tajrdlíkovat... mno, však to znáte.

Hned v první scéně mě překvapila velkolepá výprava, masky, kterou si film troufám si říct udržel až do konce. Zajímavostí pro mě byla téměř plná absence mluveného slova, dokonce i dialogy mezi postavami byli zpívané a monology natáčené na jeden záběr působili působivě. Jen by to občas nemuseli tahat do zbytečných výšek trhajících uši. Děj byl, alespoň co jsem zjistil docela zkrácený, ale musím říct, že autory zvolené části fungovali bez problémů a nic mi nechybělo a životní příběh Valja Valžana "Wolferina" jsem hned nepoznal a "Diktator" kradoucí vše co se mu dostane pod ruku pobavil. 


Nespoutaný Django


Tento film jsem viděl už před nějakou dobou a podobně jako minule jsem věděl jen, že má jít o nějaký Western od Tarantina. Překvapilo mě to, velmi mile. Django i Zubař byli fajn postavy, Dicaprio jako záporňák mě sice příliš nenadchl a pár věcí ve filmu bylo podivných, ale to nic nemění na tom, že to mělo zajímavý děj, prostředí a dobu, překvapivou akci a dobrý humor. Musím ale říct, že "Zabiják hadů v letadle" strašně otravně přehrával :)



Asi se úplně přestanu dívat na trailery, protože mě pak ty filmy baví víc, když nevím o čem to všechno je a jaké scény uvidím :)

Co vy? Viděly jste některý z těch filmů? Nenávidíte je?