pondělí 29. dubna 2013

Malá povídková s chodícími mrtvolami 2013

0 komentářů

Je mi ctí Vám formou tohoto blogového zápisku oznámit, že jsem včera oficiálně spustil již třetí ročník jedné úžasné literární soutěže, která má za cíl rozbouřit stojaté vody české literatury a změnit svět k lepšímu.

Cílem soutěže je prostě sepsat povídku a je už jedno zda půjde o filosofické hloubání nad smyslem života, vesmíru a vůbec, prostá jatka kde mozkomíšní mok poteče proudem nebo pohádka o strastech pantáty hrobaře. 

Pokud jste tedy literární talent, člověk schopen kreativního jednání nebo si chcete jen potvrdit, že máte na to něco užitečného dotáhnout do konce - určitě nahlédněte na téma soutěže: http://zombie.4fan.cz/forum/viewtopic.php?pid=21393#p21393

Minulé ročníky byly plodné a já věřím, že do třetice to bude ještě lepší! ;)


středa 10. dubna 2013

Nevyhazujto.cz

2 komentářů
Nevyhazujto.cz je zajímavý projekt, který občas navštěvuji. K čemu slouží?

Představte si, že máte doma staré časopisy, přečtené knihy, oblečení ze kterého už Vaše děti vyrostli a nemáte žádnou kamarádku, které byste je mohli předat či spoustu jiných věcí, které už nepotřebujete, nechce se Vám je prodávat ale zároveň je škoda je vyhodit. Právě na nevyhazujto.cz je můžete nabídnout k odvozu, někomu kdo jim najde nový smysl. On bude spokojen, vy budete mít doma o pár nepotřebností méně a na smetištích bude trochu více místa.

Samozřejmě se můžete také podívat, zda se Vám zrovna něco nehodí.


Co na to říkáte? Zkusíte něco nabídnout? Nebo Vám to přijde nemorální a odporné? 

sobota 6. dubna 2013

Třídit odpad?

3 komentářů
Když se nad tím tak zamýšlím, tak množství odpadu, které vyprodukuji je asi značně podprůměrné (dle nějakých statistik prý průměrný Čech udělá ročně přes 350kg odpadu, přitom takový Němci jsou na dvojnásobných číslech), i když jsem si to nikdy nevážil. Vlastně jsem vůbec nikdy své okolí neznečisťoval, nepohazoval papírky na zem atp. Co si pamatuji z dětství tak jsem se jednou kvůli odhozenému fruku v botanické zahradě také lehce popral - byl jsem hroznej nervák :) 
Tak dnes jsem se tedy oficiálně rozhodl a svým činem také potvrdil, že začnu třídit. A Skutečně! Vykonal jsem tu dlouhou cestu za barevnými kontejnery. 

Má to vůbec nějaký smysl?
Když na to většina stejně kašle?
A pravděpodobně to stejně skončí na skládce? (dle konspiračních teorií)

Nevím, ale mám z toho dobrý pocit a to se počítá. 

A pár motivačních obrázků na závěr: