pondělí 25. května 2015

GameJam10 a Barcamp 2015

0 komentářů
GameJam - akce proběhnuvší v novém Brněnenském Impacthubu. Obojí má tak dokonalou propagaci, že jsem o nich dříve neslyšel ani když se o tyhle věci zajímám. Tak naštěstí jsem se dozvěděl.

Každopádně je to moc pěkné místo v centru Brna. A akce byla taky zajímavá, jen mi přišla organizačně ne úplně zvládnutá. Ráno jsem si střihnul dvě přednášky - jedna byla streamovaná z youtube (Raspberry a Win10) a druhá opravdu zajímavá od Seznamu (Mapy, vývoj foto aut atp.) nebyla ani uvedena na programu. Pak jsem dal oběd, osahal si Windows 10, věnoval se networkingu a odskočil domů chvíli pracovat.

Vrátil jsem se asi hodinu předtím, než měla začít přednáška na téma "Propagace videoher", dal si večeři a nějakou tu hodinku si četl v oranžovém křesílku. Přednášky jsem se nedočkal.

Osobně to hodnotím jako fajn akci. Jsem rád, že jsem se tam šel podívat.



Brněnský Barcamp už je na druhou stranu tak zaběhnutou akcí, že tam občas nebylo k hnutí.

Minulý ročník jsem vynechal skrze TWD Larp, ale tentokrát jsem si to nenechal ujít a opět nelituji. Sice jsem s technických důvodů přišel pozdě a nestihl tak Workshop o Drupalu, ale musím říct, že všechny letošní přednášky na kterých jsem byl byly dobré.

Třeba takový Jan Řezáč, kterého jsem dosud znal jen s jeho knihy "Web ostrý jako břitva", anebo SEO, které zachraňuje životy, výsledky s projektu oslovování děvčat na ulici a také "Jak prezentovat aby vás ostatní poslouchali", kde jsem se dozvěděl něco o jezdeckých sedlech a krmení koňů byly prostě přínosné. :)

Prostě mám tyhle akce rád. Člověk si na nich vždy rozšíří obzory. Doporučuji.


pátek 15. května 2015

Na koloběžce do práce

0 komentářů
Dlouhou dobu jsem uvažoval a přemýšlel nad pořízením nějakého vozidla, které by mi usnadnilo každodenní pohyb a hlavně omezilo čas trávený v MHD. Prostě něco na dokrtání se do práce a zpátky. Znáte to. Každý den se tlačíte, stojíte, čekáte, sedíte, koukáte z okýnka, snažíte se nevnímat ty unavené tváře kolem a přemýšlíte jak se vám zase do té práce nechce.

Minulý rok jsem to práce měl trochu dál, než teď. Takže byly ve hře myšlenky i na motorové vozidlo například nějaký skútr, ale dostal jsem se jen k testování kola. Naštěstí. Jinak bych už byl asi dávno polámanej někde ve křoví. :)

Nakonec jsem zůstal jen u toho, že jsem začal chodit část cesty pěšky a párkrát dokonce šel cestu celou. Bylo to povznášející a ve výsledku to nezabralo o moc více času než tlačení se v MHD a čekání na přestupy. Doporučuji i vám zkusit vyrazit na procházku.

Letos jsem změnil pozici kanceláře a hle! Chodil jsem každý den pešky po cyklostezce, neboť při cestování skrze MHD nachodím cirka stejnou vzdálenost a taky to stejně blbě trvá... Přišel čas na vozidlo.

Kolo jsem skrz absence stojanů a šílenou představu, že jej každý den nosím do schodů a ze schodů zavrhl (a taky je to strašně nebezpečný stroj) a počal se dívat po něčem jiném, menším, lehčím a bezpečnějším. Vždy mě lákaly koloběžky (a dokonce jsem si jednu "zrekostruovanou" před lety pořídil za stovku na Aukru, ale vzhledem k tomu, že se nedala používat, ještě pořád leží někde ve sklepě) a tak jsem zkusil skate. Při základním kurzu mě ta dřevené placka zákeřně shodila na záda a jen díky svým ninja reflexům jsem si nerozkřápl hlavu - nuže, tak jsem se aspoň trochu svíjel a nemohl dýchat. Tím jsem skate vyškrtl se seznamu bezpečných vozidel a zbyla na mě koloběžka.

Dlouho jsem vybíral. Malá kolečka? Malé, lehké ale blbě se na tom jezdí. Velká kola? Velké, těžké ale dobře se na tom jezdí. A asi po třetí návštěvě obchodu a třistapadesátém prohlížení e-shopů to přišlo - FaceBook byl pro jednou užitečný - a já tam uviděl zprávu od známého, že se kvůli plánovanému stěhování zbavuje věci - a mezi nimi byla i koloběžka - s velkými koly.

A tak jsem do toho v rámci pomoci bližnímu svému i sobě šel.

A nutno říci, že po prvním nasednutí jsem se zaláskoval - bylo to první vozidlo, co se mě nesnažilo shodit anebo vybourat. :D

Ale pozor. Musím upozornit, že jízda na koloběžce je skutečná dřina - ze začátku jsem se šíleně zadýchával, potil a trpěl ale po pár týdnech tréningu už se dovezu do práce do deseti minut a považuji jízdu za příjemné ranní protažení.

Takže za mě můžu jedině doporučit.

PS: A dá se na tom večer dojet do hospody, pak do druhé hospody a nakonec i domů. :P


pátek 1. května 2015

The Walking Dead Larp 2015

0 komentářů
Doktor Harry Stevens byl na své první výpravě, byl nervozní, měl strach ale dělal to pro záchranu své ženy, které hrozilo nebezpečí od Guvernéra. Kdyby jen tušil, že o pár hodin dál projde bránou do pekla...

Nečekány útok hordy zahnal jeho skupinu přímo do pasti několika šílených žen. Probudil se svázán s pytlem na hlavě ve špinavém sklepě. Naštěstí byl doktor a proto jej propustili ven - mířili mu pistolí na hlavu, ale ani je nenapadlo, že má u sebe schovanou dýku, kterou se rozhodl v nestřežený okamžik použít. Poprvé v životě někomu držel nůž u krku, poprvé v životě někoho postřelil... A to netušil, že den teprve začíná.

S vystrašené osoby, která by ani mouše neublížila se postupně stal člověk ochoten mučit zajatce a mířit pistoli na hlavu svým spojencům. Jen aby přežil.

Stejně nepřežil. Zemřel roztrhán na kusy v temných chodbách podzemního komplexu...

...

Druhý ročník akce byl prostě parádní!

Skvělý lidé, napínavé momenty, adrenalin, úžasný areál...

Měl jsem sice velké obavy zda se akce vyvede, ale díky organizátorovi a skvělému prostoru akce prostě stála za to a vůbec nelituji času ani penízků.

:)

Moje fotky zde: http://zombiekomunita.rajce.idnes.cz/The_Walking_Dead_Larp_2015_-_Ruda_zona/
A větší hromada fotek od Patrika Cvakahttp://pwx.rajce.idnes.cz/TWD_larp_II_Ruda_zona a tady http://pwx.rajce.idnes.cz/TWD_larp_II_Ruda_zona_dalsi_fotky/

První ročník zde: http://fajrs.blogspot.cz/2014/06/the-walking-dead-larp.html

Web akce: www.zombielarp.4fan.cz 

Fotky od JWK: